BATUMAN ENNUSTAJALLA

tammikuu 31, 2011

Mari Ahokoivun Batuman ennustajalla -sarjakuvanäyttelyn avajaiset Turun Sarjakuvakaupalla 4.2.2011 klo 17:00–19:00.

Mari Ahokoivun aiottua pidemmäksi venähtänyt New Yorkin -matka viimekeväisen tuhkapilvikaaoksen aikaan inspiroi monenlaista sarjakuvaa. Ennustus (Asema 2010) ja Batuman (Daada 2010) ovat esimerkkejä niistä. Turun Sarjakuvakaupan helmikuun näyttelyssä on esillä originaaleja ja luonnoksia näistä sarjakuvista.

Ennustus on omaelämäkerrallista sarjakuvaa, joka pohjautuu Ahokoivun ennustajavierailuun. Batumania puolestaan inspiroi niin Yhdysvaltain supersankarikulttuuri kuin paikalliset sarjakuvakaupatkin.

Mari Ahokoivu (s. 1984) on Oulusta kotoisin, sittemmin helsinkiläistynyt, aktiivinen sarjakuva-alan toimija. Hän on opiskellut sarjakuvaa Limingassa ja Ranskan Angoulêmessa. Nykyään hän opettaa itsekin sarjakuvan tekemistä mm. Oriveden opistolla ja Helsingin sarjakuvakeskuksella. Lisäksi Ahokoivu on Suomen sarjakuvaseura ry:n aikakauslehden Sarjainfon toinen päätoimittaja.

Lukuisten omakustanteiden ja blogin lisäksi Ahokoivulta on julkaistu neljä sarjakuva-albumia ja -lehteä: Sarjakuvatekijän opas (BTJ kustannus), Löydä minut tästä kaupungista (Asema), Ennustus (Asema) ja Batuman (Daada). Hänen sarjakuviaan julkaistu myös mm. Ilta-Sanomissa ja Helsingin Sanomien NYT-liitteessä sekä useissa kotimaisissa ja ulkomaisissa antologioissa.

Ahokoivun sarjakuvablogi löytyy osoitteesta http://ahokoivu.sarjakuvablogit.com.

Näyttelyn avajaisissa on tarjoiluja. Ahokoivu on tavattavissa avajaisten aikana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: