NELJÄN KIRJAN ILTA TARINASSA

marraskuu 12, 2008

Daniil Harms, Leevi Lehto ja Jukka Mallinen

 Lahtelainen kirjakauppa Tarina järjestää torstaina 13. marraskuuta klo 18 tilaisuuden, jossa Leevi Lehto ja Jukka Mallinen kertovat neljästä tänä vuonna ilmestyneestä kirjasta.

Asikkalasta kotoisin oleva runoilija, kääntäjä ja kustantaja Leevi Lehto esittelee esseekokoelmansa Alussa oli kääntäminen. Lehto on kokeellisuuden puolestapuhuja, jonka mielestä maailmassa on liian vähän väärinkäsityksiä, sekaannuksia ja kääntämistä.

Nastolasta kotoisin oleva Jukka Mallinen on Venäjä-asiantuntija, suomentaja ja Suomen Penin puheenjohtaja. Hän kertoo esseeteoksestaan Varastettua ilmaa – Vapaamuotoisia ja -mielisiä esseitä Venäjästä. Mallinen esittelee myös Venäjän poliittisia vitsejä sisältävän kirjan, jonka hän on toimittanut yhdessä Ville Hytösen kanssa.

Kirjallisuusilta saa harmsilaisia ulottuvuuksia, kun Mallinen puhuu juuri ilmestyneestä Daniil Harmsin kirjasta Perinpohjainen tutkimus. Harms oli riemastuttava ja traaginen venäläinen absurdikko, joka kohtasi loppunsa Stalinin ajan vankileirillä vuonna 1942.

Illan aikana esiteltävät neljä kirjaa on kustantanut turkulainen Savukeidas. Lehdon ja Mallisen on kutsunut Lahteen kirjailija Heikki Saure, joka toimii haastattelijana.

Kirjakauppa Tarina, Vapaudenkatu 18, 15110 Lahti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: