DAADAN JÄLLEENMYYJÄT

Touko 20, 2008Yllä kuvissa Daadan kotikaupungin Lahden paikalliset jälleenmyyjät, Kirjakauppa Tarina sekä Lahden Antikvaarinen Kirjakauppa. Vaikka Tarinan tuotevalikoiman pääpaino ei ole sarjakuvassa, hyllyltä löytyy monipuolinen ja tasokas kattaus suomenkielistä sarjakuvaa. Lahden Antikvaarisen Kirjakaupan valikoimista löytyy niin kotimaisia vaihtoehtojulkaisuja, maahan tuotua valtavirta mangaa ja supersankaritoimintaa, kuin myös taiteellisempaakin tavaraa ja suomenkielellä julkaistuja perusalbumeja. Liikkeessä voi tehdä myös löytöjä.

Kirjakauppa Tarina, Vapaudenkatu 18, Lahti.
Lahden Antikvaarinen Kirjakauppa, Vesijärvenkatu 12, Lahti.

Sitten muutamia mainitsemisen arvoisia ulkopaikkakuntalaisia.

Pääkaupunkiseudulla kannattaa suunnistaa uuteen Sarjakuvakeskukseen ja sen tiloissa majailevaan Pitkämiehen sarjakuvapuotiin. Pitkämiehellä on mahtava valikoima kotimaista ja ulkomaista sarjakuvaa. Helsingin yhteistyökumppaneista on mainittava myös Galleria Jangva (edullinen), Napa-kauppa, Ateneumin kauppa, Kiasma kauppa, Kulkukatinpoika ja Akateeminen kirjakauppa.

Muu galleria ansaitsee Helsingin liikkeistä erikoismaininnan koska siellä taidenäyttelyiden lomassa ei pelkästään myydä sarjakuvaa, mutta myös sarjakuvataiteilijoiden originaalipiirustuksia. Eli jos olet kiinnostunut hankkimaan esim. M. Turusen originaalin kokoelmiisi, kannattaa suunnistaa Muu galleriaan.

Sarjakuvakeskus/Pitkämies, Kolmas linja 17, Helsinki
Galleria Jangva, Uudenmaankatu 4-6, sisäpiha, Helsinki
Napa-kauppa/galleria, Eerikikatu 18, Helsinki
Ateneumin kauppa, Kaivokatu 2, Helsinki
Kiasma-kauppa, Mannerheiminaukio 2, Helsinki
Kulkukatinpoika, Läntinen Brahenkatu 12, Helsinki
Akateeminen kirjakauppa, Keskuskatu 1, Helsinki
Muu galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki

Kuopiossa vaihtoehtoisempaa sarjakuvaa myy suositumman tavaran ohessa Kuopion Halpakirja.

Kuopion Halpakirja, Puijonkatu 37, Kuopio

Oulussa jos mielii ostaa tai haluaa tutustua Daada-tuotteisiin on syytä poiketa juuri avattuun Lifestyle kauppaan.

Lifestyle kauppa, Hallituskatu 1, Oulu

Turussa ykköspaikka on Underground Ullakko. Myös Alfa-Antikvassa kannattaa vierailla vaikka siellä ei Daadan kirjoja olekaan myynnissä.

Underground Ullakko, Linnankatu 7, Turku

Netissä erityisen suositeltavia kauppoja ovat kehuttu Kreegah Bundolo, Pitkämies ja Zum Teufel.

Kreegah Bundolo
Pitkämies
Zum Teufel

Loppuun pitäisi vielä keksiä jotain sanottavaa mikä saisi ihmiset ostamaan sarjakuvia ja käyttämään alan erikoisliikkeitä. Voisi pelotella, että jos ette anna rahojanne nyt näille pioneereille ja tue tätä toimintaa, on tulevaisuudessa turha itkeä valikoiman niukkuutta. Tosi asia taitaa kuitenkin olla, että jokaisesta uudesta sukupolvesta löytyy uunoja jotka mielellään ja vapaasta tahdostaan haluavat paukuttaa päätään betoniseinään ja yrittävät uusien huonosti kaupaksi menevien tuotteiden ohessa julkaista ja myydä uudestaan myös edellisten sukupolvien parhaita kaupallisia floppeja. Tulevaisuus on siis kaiketi turvattu vaikka kirjat eivät kaupaksi menisikään.

Mainokset

2 Responses to “DAADAN JÄLLEENMYYJÄT”

 1. Nissen Says:

  Mainitusta betoniseinästä tuli mieleeni että olisi mielenkiintoista kuulla tai lukea jonkinlainen raportti siitä millaista on ollut yrittää saada pienkustantamojen sarjakuvia ja omakustanteita myyntiin aiempina vuosikymmeninä. 90-luvusta minulla on jonkinlainen käsitys, mutta 80-luvun meiningeistä en tiedä mitään. 70-luvulla kaiketi oli jopa niin villi meininki että joitakin omakustannesarjakuvia oli r-kioskeissa myynnissä.

  Ongelmahan nykyään tuntuu, monien yllämainittujenkin jälleenmyyjien mielestä, olevan se että pieniltä kustantamoilta ilmestyy niin paljon sarjakuvaa vuosittain ja se myy niin hitaasti ettei ole aikaa saati rahaa pitää niitä kaikkia valikoimassa toisin kuin menneinä vuosikymmeninä jolloin tarjonta oli niukempi. Asian korjaamiseksi syntyy koko ajan uusia pieniä liikkeitä, Pitkämiehen puoti tuoreimpana, mutta yhdyn silti edelliseen puhujaan siltä osin että ”ei oo helppoo ei”.

 2. daada Says:

  Annoin ehkä vähän liian huonon kuvan tilanteesta. Hyvinhän asiat ovat verrattuna kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen (silloin tosin julkaistiin kopiokonelehtiä ja niiden myyminen on eri juttu kuin kirjojen). Oikeastihan olemme tilanteessa mistä ei ole enää pitkä matka siihen, että ihmisiset pystyvät jotenkuten elättämään sarjakuvilla itsensä. Mikä on mahtavaa ja kannustavaa.

  Olin vähän luvannut itselleni etten enää rupea ruikuttamaan tilanteen huonoutta ja keskityn vain hyviin asioihin mutta jotenkin tämä nyt lipsahti. Anteeksi. Sarjakuvien tason puolestahan meillä on mahdottoman hieno tilanne.

  Minustakin olisi mielenkiintoista kuulla edellisten sukupolvien myyntipuuhista. Ehkä joku ”veteraani” rohkaistuu kertomaan sotajuttuja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: