VEROVIRASTO TAIDEKRIITIKKONA VALITUSOIKEUTTA EI OLE

huhtikuu 1, 2008

vero.jpg

Viime vuoden yrittäjän veroilmoitusta etsiessäni käsiini osui parin vuoden takainen Sisä-Suomen Verovirastosta saamani kirjekuori. Daadaa perustaessani olin tehnyt kyselyn minkälainen arvonlisäverokanta ja verovelvollisuus yrityksen eri toiminnoissa on. Lähetin kyselyn mukana muunmuassa kuvan yhdestä pienestä veistoksesta. Loppua kohden hauskaksi muuttuva vastaus oli tiivistettynä seuraavanlainen:

“Kirjakustantajan jälleenmyyjille ja kuluttajille tapahtuvasta kirjojen myynnistä on suoritettava arvonlisäveroa. Verokanta on 8 prosenttia. Myös dvd-tallenteiden kustantajan on suoritettava arvonlisäveroa myymistään ko. tuotteista. Verokanta tällöin on 22 prosenttia.

Kuvitusten laatiminen sanoma- ja aikakauslehtiin sekä kirjoihin on arvonlisäverotonta AVL 45 §:n 1 momentin kohdan 4 tekijänoikeuden luovuttamista koskevien säännösten perusteella. Vastaavista hankinnoista ei myöskään ole arvonlisäverotuksessa vähennysoikeutta.

Kirjojen ulkoasun ja taiton suunnittelun myynnistä on suoritettava arvonlisäveroa yleisen verokannan eli 22 prosentin verokannan mukaan.

Piirustukset, maalaukset ja grafiikka sekä jäljennökset enintään 8 kappaleen määrään asti ovat arvonlisäverolaissa tarkoitettuja alemman verokannan alaisia taide-esineitä, joiden myynnistä taiteilijan on suoritettava veroa 8 prosentin verokannan mukaan. SEN SIJAAN LISÄSELVITYKSESSÄ OLLEEN KUVAN KALTAISET KOLMIULOTTEISET TEOKSET EIVÄT OLE ARVONLISÄVEROLAISSA TARKOITETTUJA TAIDE-ESINEITÄ VAAN LÄHINNÄ KORISTE-ESINEITÄ, JOIDEN MYYNNISTÄ ON SUORITETTAVA ARVONLISÄVEROA 22 PROSENTIN VEROKANNAN MUKAAN.

Tästä kirjallisesta ohjauksesta ei ole valitusoikeutta.

Toimistopäälikkö Matti Nykänen.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: