100% FINLANDE, pohjoinen gotiikka

helmikuu 26, 2008

Tuore Taide-lehti (1/08) kertoo suomalaisen nykytaiteen rantautumisesta Ranskaan. Seitsemän miljoonan euron budjetilla viedään suomalaista sirkusta, kuvataidetta, muotoilua, runoutta, tiedettä ja teknologiaa ranskalaisten ihmeteltäväksi. Taide-lehti unohtaa tai jättää autuaasti mainitsematta sarjakuvan tai sitten luokittelee sarjakuvan kuvataiteeksi mitä ei lehteä lukiessa arvaisi. Joka tapauksessa Ranskassa esitellään kevään ja kesän aikana mittavin joukko suomalaisia sarjakuva-artisteja ikinä. Mukana ovat Terhi Ekebom, Matti Hagelberg, Jyrki Heikkinen, Tove Jansson, Juba, Reijo Kärkkäinen, Kati Kovács, Kaisa Leka, Mika Lietzén, Tommi Musturi, Pentti Otsamo, Heikki Paakkanen, Milla Paloniemi, Ville Ranta, Aapo Rapi, Jii Roikonen, Stéphane Rosse, Anne Sailamaa, Ville Tietäväinen, Petteri Tikkanen, Katja Tukiainen, Marko Turunen, Amanda Vähämäki ja Julia Vuori.

Aix en Provence sarjakuvatapahtuman kotisivu

Erityisesti kannattaa vierailla 100% Finlande blogissa, missä esitellään ulkomaaneläville sellaisia kiinnostavia suomalaisia artisteja joista ei ole suomalaisetkaan kuulleet. Blogia selatessa tajuaa kuinka paljon meillä on loistavia artisteja ja tehdään hyviä juttuja. Onneksi edes Ranskassa ollaan kiinnostuneita koska muuten taiteilijan elo Suomessa voisi käydä aika synkäksi.

100% Finlande blogi

Mainokset

4 Responses to “100% FINLANDE, pohjoinen gotiikka”

 1. Arja Elovirta Says:

  Tosi hauskaa, että Taide-lehteä luetaan, mutta ei sitä nyt ihan noin pahana taiteen portinvartijana kannata pitää! Tässä tapauksessa kyse ei sitä paitsi ole lehden linjauksesta, vaan sattumien summasta.

  Uutinen oli tehty meille tulleiden tiedotteiden, Stefan Wallinin 2.11. pitämän puheen ja hanketta koordinoivan Iiris Schwanckin kanssa käytyjen puhelinkeskusteluiden ja sähköpostiviestien pohjalta. Niissä ei sarjakuvaa mainittu. Mutta toisaalta lyhyeen listaan ei myöskään eritelty arkkitehtuuria tai julistetaidetta. Varmasti moni muukin kulttuurin/taiteen ala jäi mainitsematta. Pahoittelen.

  Kuvataiteen kenttä on laaja ja kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Taide-lehti pystyy kattamaan vain ohuen siivun kaikesta kiinnostavasta. Ville Rannan piirroksia meillä on kuitenkin julkaistu vuonna 2006 ja sarjakuvastakin kirjoitettu silloin tällöin. Vaikka sitä ei lehteä lukiessa arvaisikaan 😉

  Suomalaisella sarjakuvalla menee hyvin, ei sen itseymmärrys, omanarvontunto tai laatu nyt jostain Taide-lehden jutusta kiinni ole. Eihän!

  Arja Elovirta
  päätoimittaja
  Taide-lehti

 2. daada Says:

  Pientä piikittelyä. Omalle lajille haluaa tietysti aina enemmän. Julkaisuna Taide-lehti on muutaman viime vuoden aikana mennyt huomattavasti mielenkiintoisempaan suuntaan mistä kiitos. Uutta sukupolvea tosin voisi kosiskella enemmänkin ja julkaista juttuja nuorista taiteilijoista. Olisi myös hauska lukea taidesarjakuvaan luokiteltavien teosten arvosteluja. Monelle nuorelle taiteilijalle julkaistu kirja edustaa samaa kuin gallerianäyttely vanhemmalle jäärälle.

 3. Maurelita Says:

  Bonjour ja hauska tutustua ! Joku tuli blogiini 100% Finlande -hakusanalla ja uteliaana kurkin mitä muuta sillä löytyi, ja tupsahdin tänne.

  *huiskutus sateisesta Pariisista*

  =)

 4. daada Says:

  Huiskutus sateisesta Lahdesta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: